Aktualitātes

62824

12.12. – skaitļu maģija gada izskaņā
18.12.2015


2015. gads teju jau pagājis, Ziemassvētku laiks jau pie durvīm. Gada pēdējās nedēļās  ierasts apdomāties, izvērtēt aizvadīto gadu, kalt plānus, apņemties sākt jaunu dzīvi... Dabā, gaisā un cilvēku sirdīs viešas svētku sajūtas. Vieniem šo sajūtu rada piparkūku un egļu skuju smarža, citiem – kupenas aiz loga, svecīšu liesmas vai tikšanās radu un draugu pulkā. Lai arī šogad baltus un sniegotus Ziemassvētkus laikam redzēsim vien pastkartēs, tomēr, par spīti laika apstākļu kaprīzēm, vēlam katram izbaudīt svētkus. Lai mājās valda saticība un saskaņa, lai Ziemassvētki ir gaiši un sirsnīgi!

Sirsnīga un rosīga atmosfēra RTU telpās valdīja arī 12. decembrī, kad uz LEL atklātā individuālā erudīcijas čempionāta priekšsacīkstēm bija ieradušies 35 dalībnieki. Priekšsacīkstēs tika risināti testveidu uzdevumi, tā ka krustvārdu mīklu cienītājiem būs jāpaciešas līdz februāra nodarbībai. Galvenā tiesneša Ulda Apsalona sarūpēto divu testu “Universal” un “Pēdējais aplis” jautājumi bija gan par aktualitātēm pēdējā gada laikā, netika aizmirsta arī zinātne (ķīmija), sports, ģeogrāfija. Tos, kuri būs tikuši 16 laimīgo finālistu skaitā uzzināsim drīzumā, paziņojums tiks publicēts atsevišķi. Pēc krietnas Ziemassvētku un Jaunā gada sagaidīšanas ar jauniem spēkiem tiksimies atklātā individuālā erudīcijas čempionāta finālā 2016. gada 9. janvārī!

Lai iesildītos individuālajai spēlei, dalībniekiem pēc priekšsacīkšu testa bija iespēja pārbaudīt savas zināšanas par Ziemassvētku un ziemas tematiku dažādos aspektos. Ar šo uzdevumu vislabāk tika galā Līga Kriķīte, kura pilnīgi precīzi atbildēja uz papildjautājumu, tā apsteidzot otrās vietas ieguvēju Rudolfu Benzi.

12. decembra priekšsacīkšu norisi, iepriekšējās kārtas dalībnieku apbalvošanu un citus fotomirkļus var aplūkot šeit.


Visiem vēlam Priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu!

 

LEL valde.

Ielādēju...



      Atpakaļ