Aktualitātes

82931

2017. gada izskaņā
12.12.2017


Bērnu dzejolītī teikts: “Ak šis vecais, vecais gads, ak, šis kārais lapēdis! Pamazām, pa dienai vien, kalendāru apēdis!” Patiesi, atkal Ziemassvētku laiks jau pie durvīm.  Tas nozīmē, ka Latvijas Erudītu līgas nodarbību kalendārā iezīmēts gadskārtējais Individuālais erudīcijas čempionāts. Šogad – jau devītais.
Un tā, 9. decembrī 26 čempionāta dalībnieki operatīvi tika galā ar diviem priekšsacīkšu uzdevumiem, pirms tam paspējot piedalīties (vai raudzīties no līdzjutēju pozīcijām) karstās kartes sacensībās.Galvenais tiesnesis Viktors Insbergs tikpat raiti uzdevumus izlaboja. Priekšsacīkšu rezultāti redzami sadaļā “LEL nodarbības/rezultāti”. Bez tam interesenti var pārbaudīt savu erudīciju, meklējot atbildes uz testa “Tabors aiziet debesīs” jautājumiem sadaļā “LEL nodarbības/uzdevumi”.

Neiztika arī bez iepriekšējās nodarbības uzvarētāju sveikšanas ar grāmatām un piparkūkām. Saldas balvas saņēma konkursa par Itāliju uzvarētāji, kas gan notika oktobrī. Nodarbības noslēgumā - komandu turnīra trešā spēle, kurā piedalījās sešas komandas. Komandu turnīrā pēdējo jautājumu ārtāk atbildēja “RELAKO”, uzvarot “Mordangu”. Diemžēl,  pēc jautājuma par 2017.gada Nobela prēmijas laureāta valstspiederību, kur šo rindu autore uzņemas vainu par kļūdaini norādītu pareizo atbildi., punktus nācās pārskaitīt. Rezultātā līderi apmainījās vietām, “Mordanga” pirmie, bet “RELAKO” otrie. Trešajā vietā arī pēc pārrēķināšanas palika “Sfinksa”.
Gada pēdējās nedēļās  ierasts apdomāties, izvērtēt aizvadīto gadu, kalt plānus, apņemties sākt jaunu dzīvi... Dabā, gaisā un cilvēku sirdīs viešas svētku sajūtas. Lai mājās valda saticība un saskaņa, lai Ziemassvētki ir gaiši un sirsnīgi!
Pēc krietnas Ziemassvētku un Jaunā gada sagaidīšanas ar jauniem spēkiem tiksimies atklātā individuālā erudīcijas čempionāta finālā 2018. gada 13. janvārī!

 

Priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu!

 

LEL prezidente Anita Zaļaiskalne




      Atpakaļ