Aktualitātes

73428

2016. gada 8. oktobris: LEL otrā nodarbība
10.10.2016


Rudenīga diena, mēreni vēsas nodarbību telpas, silti draudzīga gaisotne un karstā karte. Tā vienā teikumā var raksturot oktobra otrās sestdienas notikumus.

Pirmais pārbaudījums - tests par dabu (attēli un jautājumi). Paldies Sanitai par interesantiem attēliem! Sveicam Sanitu māmiņas statusā!

Tālāk sekoja divi literāras ievirzes uzdevumi: "Pa burtam” un citāti, kuriem jāatpazīst autoru un darba nosaukumu.

Pēc pauzes un iepriekšējās kārtas uzvarētāju apbalvošanas jau pieminētā karstā karte. Par to – vadītāja Ginta Rasas komentārs:

“Oktobra nodarbībā bija iekļauta arī "Karstā karte - Sports". Astoņi drosmīgi brīvprātīgie - Rudolfs Benze, Biruta Grunska, Ojārs Kaņepājs, Juris Krustiņš, Atis Rukšāns, Guna Švirberga, Vilnis Vabulis un Pēteris Veidemanis, noskaidroja, kurš ir zinošāks un ātrāks dažādos ar sportu saistītos jautājumos. Pirmie trīs ceturtdaļfināli beidzās bez intrigas - R.Benze 3 B.Grunska 0, O.Kaņepājs 4 J.Krustiņš 0, A.Rukšāns 5 G.Švirberga 0, bet ceturtajā V.Vabulis prata panākt izlīdzinājumu pēc 0:2, tomēr pēc tam P.Veidemanis atbildēja trīs jautājumus pēc kārtas un iekļuva pusfinālā. Pusfinālos intrigas nebija un O.Kaņepājs pārliecinoši pieveica R.Benzi 5:0 un P.Veidemanis A.Rukšānu 4:1. Fināls sanāca sava vārda cienīgs: pirmo punktu guva Ojārs, parādot kartē, kur atrodas "Vecā firma" (Glāzgovā), bet pēc tam labāk veicās Pēterim, kurš izvirzījās vadībā ar 4:2 un pēc tam arī 5:3 tikai divus jautājumus pirms pamatlaika beigām (parādot, piemēram, kur nogāzās lidmašīna ar.H.Mellupu un R.Šūlmani (Sverdlovska) un no kuras valsts bija tāds basketbolists kā Kristiāns Velpss (Vācija)), tomēr Ojārs saņēmās un parādot Džordža Besta pārstāvēto valsti (Ziemeļīrija) panāca 5:5. Pirmais papildjautājums nepadevās nevienam, bet otrajā Ojārs zināja parādīt, ka Aleksejs Širovs ir pārstāvējis arī Spāniju un līdz ar to dramatiskā cīņā izcīnīja uzvaru. Apsveicu!”

Noslēgumā krustvārdu mīklu cienītājus iepriecināja apjomīga mīkla par aktualitātēm un Ulda Apsalona sarūpētais tests par Poliju.

Kā dalībiekiem veicās ar uzdevumiem, redzams sadaļā “LEL nodarbības/rezultāti”, bet LEL nodarbības/uzdevumi” publicēts konkurss “Pa vienam burtam”.

Uz tikšanos jau novembrī!

LEL valde




      Atpakaļ